Севда Димитрова е от Бургас и с удоволствие направи демонстрация пред съгражданите си. Снимки Черноморие-бг

Севда Димитрова е от Бургас и с удоволствие направи демонстрация пред съгражданите си. Снимки Черноморие-бг

Кулинарна демонстрация "Солта, без която не можем…" представи шеф готвач Севда Димитрова по време на "Street Food and Music Fest 2020", който се провежда в Бургас. Севда е победител във втория сезон на телевизионното шоу за любители готвачи "MasterChef" и освен това е от Бургас. Преди няколко години тя открива Цветето на солта от Атанасовско езеро и оттогава с удоволствия я използва в своя ресторант.

По време на демонстрацията шеф Севда Димитрова представи Брауни със солен карамел, туршия от червен лук и друга от тиквички и краставици, както и сьомга гравлакс. Най-специално бе приготвянето на филе от фагри с картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци и морска пяна. Имаше голям интерес към презентацията на популярната бургазлийка, особено от страна на децата, които нямаха търпение да опитат от сладко-соленото брауни, както и да използват възможността да се снимат с нея.

Кулинарната демонстрация на фестивала е част от кампанията на фондация "Биоразнообразие" - "Щипка сол с кауза", която екипът на LIFE проект "Лагуната на живота" стартира, за да демонстрира различни продукти и услуги от Атанасовско езеро, които освен, че са с добавена стойност, помагат за опазването на тази значима природна територия.

Галерия