И тази година най-висок е балът в Математическата гимназия. Снимка Лина Главинова

И тази година най-висок е балът в Математическата гимназия. Снимка Лина Главинова

Паралелките в бургаските гимназии - ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГПНЕ "Гьоте" са с най-висок бал за прием след VII клас. Резултатите от първото класиране на Регионално управление на образованието в морския град излязоха. Според справката на РУО, в паралелката "Математика" в ППМГ минималният бал за прием е 438.250 точки, а максималният - 497.000. Максималният брой точки, който може един седмокласник да има, след като положи успешно двата изпита по български език и литература и математика и прибави оценките от дипломата е 500.

Веднага след ППМГ в таблицата на РУО се нареждат паралелките в ПГПНЕ "Гьоте". Там балът в паралелката "Немски с английски език, БЕЛ и история и цивилизации" е - 387.500 - минимален и 491.500 - максимален бал.

Приетите на първо класиране трябва да са запишат до 16-ти юли. Ако не са доволни от класирането и искат да продължат да участват във второто класиране, трябва да подадат заявление за това. Списъците с резултатите от второто класиране ще бъдат обявени до 18-ти юли.