Матей Казийски идва на 1-ви юни в Бургас

Матей Казийски идва на 1-ви юни в Бургас

Волейболната звезда Матей Казийски идва за откриването на на нова зона за плажен спорт в Бургас. На 1-ви юни (събота), от 09.00 ч., ще започне програмата по откриването на съоръжението за спорт на открито. То се намира след Северния плаж, до паркинга и алеята към Солниците.

Матей Казийски ще очаква всички почитатели на плажа сутринта за демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. Всички фенове ги очакват снимки и автографи със световната звезда.

На същото място, от 09.00 до 13.00 часа, ще се проведат демонстрации по плажен волейбол, както и международен отборен турнир по плажен тенис. Ще има и щафетните игри за деца. Всеки е добре дошъл да участва в тях без предварително записване. Всички активности са част от тематичния уикенд "Fun&Sun", който Община Бургас посвещава на децата и спорта.

В рамките на откриването на новата зона за плажни спортове ще се проведат още атрактивни надпревари. Локацията ще бъде домакин на отборен международен турнир по плажен тенис за мъже, жени и ветерани. Всеки отбор ще се състои от 10 - 12 души, от които минимум две мъжки двойки, една женска и една двойка ветерани на възраст 50 + години. Паралелно с отборната надпревара ще бъдат проведени и два турнира за деца до 14-годишна възраст.