Мая Манолова и Живко Табаков се срещнаха с директора на РИОСВ - Бургас

Мая Манолова и Живко Табаков се срещнаха с директора на РИОСВ - Бургас

Само за 40 минути седем камиона с дървесина влязоха в "Кроношпан". На каква цена се изсича българската гора? Дали не е опънат чадър над инвеститорите?, попита Мая Манолова - председател на Гражданската платформа на "Изправи се.БГ". "Кроношпан" и "Лукойл" са сред основните замърсители на въздуха в Бургас. Има поставени станции за замерване на въздуха от Общината и РИОСВ. Сигналите се подават от граждани в малките часове или в събота и неделя. Обикновено отговорите от РИОСВ е, че няма проблем със замърсяване на въздуха", обясни Манолова.

Тя дойде пред еко инспекцията заедно с Живко Табаков - общински съветник от "Движение България на гражданите", за да се срещне с директора на РИОСВ Детелина Иванова. Тя бе назначена на поста преди около два месеца, след като дългогодишния директор Тонка Атанасова напусна след спечелен конкурс за мястото в РИОСВ в Хасково.

"Явно има двоен стандарт при назначаване на хора. Дали министърът на околната среда и водите смята за редно да назначава без конкурс директори?", зададе риторичен въпрос Манолова.

От ДБГ изпратиха питане до министър Емил Димитров как е назначена без конкурс Детелина Иванова. "До този момент не сме получили отговор на писмото ни. Затова се обърнахме към г-жа Манолова, защото явно, че чрез обществения натиск има реакция", заяви Живко Табаков.

Галерия