Засега няма да правим партия, не правим партийно строителство и не виждам гражданския ни субект в политическа дреха, заяви Мая Манолова (втората отляво надясно). Снимка Изправи се.БГ

Засега няма да правим партия, не правим партийно строителство и не виждам гражданския ни субект в политическа дреха, заяви Мая Манолова (втората отляво надясно). Снимка Изправи се.БГ

Ако управляващото мнозинство отново се опита да отмени машинното и електронното гласуване за следващите избори, излизаме на протест. Това ще са следващите големи протести. Няма да седя и да гледам как властта отново ще открадне изборите от хората, заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова във Варна. "Този път има алтернатива, има опонент. Борисов е свикнал да играе на уреден мач, с една врата. Специално за местните избори машинното гласуване беше отменено, за да си нагласят резултатите в страната", допълни още Манолова.

Визитата й във Варна започна от района на Варненския залив, където е аварирала канализационна тръба. "До края на деня от "Изправи се.БГ" ще съберем 210 лева за ваучер за премиера Борисов да отиде и да се изкъпе във Варненския залив. 210 лева са ваучерите, които правителството ще даде на хората на първа линия за почивка на българското Черноморие. Борисов да дойде и да открие сезона", призова министър-председателя Мая Манолова.

В края на юли Гражданската платформа ще има ясен план как ще се яви на изборите следващата година. През пролетта на 2021 година трябва да се проведе парламентарния вот. "Засега няма да правим партия, не правим партийно строителство и не виждам гражданския ни субект в политическа дреха", категорична бе Манолова. Платформата има партньори в Севлиево, в Габрово, в Пещера, в Смолян, във Видин, в Стара Загора, в Шумен, в Добрич, във Варна. "Това са хора, с които ще продължим да работим. В субекта, който ще създадем, на преден план ще бъдат гражданските организации и инициативните комитети. Какъв ще е окончателният формат ще решим заедно. Поех ангажимент, че с гражданите ще станем първа политическа сила. Предложенията на Изправи се.БГ не са леви или десни, проблемите на хората не са леви или десни", каза тя.