Всеки може да помогне и като изпрати съобщение на дарителския телефон

Всеки може да помогне и като изпрати съобщение на дарителския телефон

И "Майки ГЕРБ" се включват в кампанията за набиране не средства за лечението на малкия Антонио от Бургас. Благотворителният базар за набиране на средства е под мотото "Да спасим Антонио" и ще се проведе 11-ти октомври (четвъртък) от 17.00 часа във фоайето Държавна опера - Бургас. Дамите от организацията вече усилено се подготвят със специални тематични изложбено-кулинарни щандове, от където всеки ще може да си закупи сладки и солени изкушения, сувенири, ръчно изработени сувенири на морска тематика. Ще бъде обособено декорирано фотостудио, където всеки ще може сам да влезе в ролята на фотограф.

Структурата на "Майки ГЕРБ" се надява и този път много бургазлии да откликнат на призива за помощ и да посетят базара в Операта. Събраните средства от базара ще бъдат предоставени на семейството на Антонио Георгиев за извършване на животоспасяваща операция. Сумата от близо 50 000 евро е непосилна за близките на детето. След базара, от 18 часа в залата на Операта популярни изпълнители и танцьори се обединяват в общ благотворителен концерт, подкрепен от Община Бургас. В него ще вземат участие Тони Димитрова и Рафи Бохосян, Лидия Стаматова, MEIA и Преслава Минасян, ритъм енд блус певицата Сантра.

Подкрепа в благотворителната кампания ще окажат от хор "Милка Стоева", КЛТ "Бургаски Делфини" с ръководител Теодора Йонова, Балет "Дюн", Black Style, ФТА "Никола Гинов" и карате клуб "Никон".

Водещи на концерта ще бъдат Златка Димитрова и журналистът Петър Генчев. Билетите за концерта ще са с цена 10 и 20 лева и можете да ги намерите в офиса на ГЕРБ на улица "Конт Андрованти" №5, тел. 056/819040, както и на касата на Операта.

Антонио Георгиев е диагностициран от няколко години с мултикистичен тумор на ляв фронтален лоб, вероятно DNET.
През февруари тази година д-р Герганов от неврохирургичния институт INI Хановер преглежда момчето и препоръчва, предвид локацията и възрастта на детето, туморът да бъде премахнат оперативно. Стойността на интервенцията е 50 382 евро. Родителите са подали заявление във Фонда за лечение на деца за финансиране на лечението, но до момента не е получен отговор, поради което е стартирана дарителска кампания.

Средства се събират чрез дарителски есемеси на номер DMS ANTONIO на номер 17 777.(За абонати на Telenor, VIVACOM и A1).