Уилям Лестър идва за първи път у нас

Уилям Лестър идва за първи път у нас

Уилям Лестър - вокален педагог от "Гласът на Великобритания" ще бъде част от журито на "Музикален импулс". Националният конкурс се организира от арт център "Точно време" и ще се проведе от 3-и до 5-и август в Бургас.

Уилям Лестър е професионален актьор, певец и вокален педагог с 25 години опит в развлекателната сфера. Участвал е в предавания, пиеси, реклами, филми и турнета в САЩ и Европа. Като вокален педагог Уилям е част от екипа на "The Voice UK" (BBC и ITV) от 2013 до сега, а опитът му като вокален педагог включва и "The Voice Kids UK" (ITV), Change The Tune (Channel 4), Michael McIntyre’s Big Show (BBC1), както и "X Factor UK" (ITV). Към момента Уилям Лестър преподава Вокално и Актьорско Майсторство в Лондон. Сред многото професионалисти, с които Уилям е работил, са световноизвестни имена като David Coulter, Dionne Warwick, Yoko Ono, Damon Albarn, Peaches, Imogen Heap, Boy George, Patrick Wolf, Camille O’Sullivan, Brian Eno, Rufus Wainwright и други.

Уилям Лестър ще се включи в този проект по личната покана на председателя на арт център "Точно време" Стефан Лалчев. "Започнах го с концепцията на нашия конкурс и той прие поканата ни без да се замисли", сподели Лалчев. Единственото предизвикателство в органиационен план било вместването на конкурса в изключително натоварения професионален график на експерта, който е постоянно ангажиран с множество големи продукции.

Присъствието на Уилям Лестър в журито на "Музикален импулс" не само ще предостави невероятния шанс на всички участници да пеят пред експерт с опит в световната музикална индустрия, но то също така ще бъде и една огромна възможност да покажем пред света колко много изключителни таланти има в България, които биха имали потенциала за бъдеща световна кариера.

Конкурсните дни на "Музикален импулс" ще се проведат на 3-и и 4-и август в концертната зала на Дом на НХК Бургас, а красивият завършек на конкурса ще бъде на 5-и август от 19:30 в Летния театър в Бургас, където ще се състои церемонията по награждаването и тържественият гала-концерт с участието на победителите в конкурса и специални гости.

Медиен партньор на конкурса е сайт "Черноморие".