Контрабандната стока е открита в автомобил. Снимки Агенция Митници

Контрабандната стока е открита в автомобил. Снимки Агенция Митници

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Териториална дирекция Южна морска откриха голямо количество контрабандни артикули, закупени от Турция. В пътна чанта на шофьор на лек автомобил, преминаващ през МП "Малко Търново" в посока Румъния, са открити общо 179 стоки от няколко продуктови категории, обичайно предлагани в ловно-рибарските или оръжейните магазини.

Колата, марка "Ауди" с румънска регистрация, е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на входящо трасе от Турция на 15-ти ноември 2020 г. Шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в пътна чанта, между лични вещи на шофьора - 50 фабрични флакона с газов спрей с надписи "Nato Super Paralizaant", 50 термо маски,  40 броя текстилни кобури за пистолети, 20 броя текстилни калъфи за пълнители и 19 броя кожени и текстилни калъфи за белезници. Впоследствие шофьорът е обяснил, че ги е купил от Турция с търговска цел.

Контрабандните стоки са иззети. Срещу шофьора на автомобила – румънски гражданин, e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Галерия