Валутата е открита в джобове на яке и костюм. Снимка агенция Митници

Валутата е открита в джобове на яке и костюм. Снимка агенция Митници

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Териториална дирекция "Южна морска" откриха недекларирани 50 000 евро, при митническа проверка на минтически пункт "Малко Търново" на влизащ в страната лек автомобил.

Колата с турска регистрация е пристигнала на митническия пункт на 9-ти февруари около 15.00 часа, на входящо трасе от Турция, управлявана от турски гражданин с инициали Т.К. Той е пътувал сам. В зоната за митнически контрол е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват няколко пачки с валута във вътрешни джобове на костюм, окачен на закачалка с калъф, както и във вътрешни джобове на яке, поставено на задната седалка в автомобила. След изброяване в присъствието на водача е установено, че пренасяната в отделни пачки с ластик валута е общо 50 000 евро. Шофьорът е дал впоследствие противоречиви обяснения, че развива търговска дейност в България, не е представил никакъв документ за произхода на валутата.

Недекларираната валута с левова равностойност 97 791, 50 лева е задържана. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР под надзора на Районна прокуратура- Бургас.