Златните накити са открити при проверка на румънската гражданка. Снимка Пресцентър Митница Бургас

Златните накити са открити при проверка на румънската гражданка. Снимка Пресцентър Митница Бургас

Митничари на пункт "Лесово" откриха злато за 30 000 лева в бельо на пътничка, съобщиха от пресцентъра на "Митници" - Бургас. 718 грама недекларирани златни и сребърни накити са били скрити в бельото, дрехите и дамската чанта на румънска гражданка. Жената  е пътувала с лек автомобил с румънска регистрация. Колата с марка "Фолксваген Пасат" е пристигнала на ГКПП Лесово от Турция на 17-и февруари 2018 г. Шофьорът и неговите спътници, всички румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. При съвместни действия, митническите  и гранични служители селектират за проверка автомобила и пътниците. По време на проверката и при личен  преглед на пътуващата в колата румънска гражданка с инициали А.Т., митническите служители откриват бижутерски изделия от жълт и бял метал,  укрити в нейното бельо, във вътрешни джобове по нейните дрехи и дамската чанта.
Иззети са 602,98 грама златни накити и 115,49 грама сребърни накити с обща стойност 31 465 лева, според  резултатите от извършената експертиза. Контрабандните накити от благородни метали подлежат на отнемане в полза на държавата.
Срещу румънската гражданка е образувано досъдебно производство по описа на "Митница Бургас", което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.