Златото е открито в семейство българи, прибиращи се от Турция. Снимката е илюстративна

Златото е открито в семейство българи, прибиращи се от Турция. Снимката е илюстративна

Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева конфискуваха митническите служители на Митнически пункт "Малко Търново" при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

Превозното средство пристигнало на МП "Малко Търново" на 3-ти септември на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси" от Турция. Шофьорът и пътничката в автомобила –  семейство български граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват в джобове в дрехите на шофьора с инициали И.А четири пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Още два пакета с накити са открити в дрехите на жената с инициали С.А.

Установени са общо 794 грама недекларирани бижутерски изделия - пръстени, гривни, обеци, медальони и др., които според първоначалната експертиза от вещо лице са изработени от 14-каратово злато и са на обща стойност 63 520 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД "Митница Бургас", което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.