Новият лидер е завършил журналистика

Новият лидер е завършил журналистика

Младежкото СДС в Бургас си избра нов лидер. Председател на общинската структура на МСДС стана Кристиян Трифонов. Той е член на СДС от 2012 година, бил е заместник-председател в предишното ръководство на местната младежка организация.

"Кристиян е доказал качествата си през годините. Като част от Инициативния комитет за възстановяване на МСДС винаги е работил в името на възраждането на младежката ни организация. Мисля, че колегите взеха най-правилното решение с неговия избор", каза Дончо Златев, областен младежки лидер на СДС в Бургас.

Трифонов е завършил "Журналистика" в Бургаския свободен университет. Бил е част от редакторския екип на студентския вестник на университета. Работил е като репортер и редактор в няколко регионални и национални медии, активен блогър и писател.

"Благодаря на всички, които подкрепиха моята кандидатура. Ще дам всичко от себе си, за да влеем нови сили в партията. Във вътрешно-партиен план ще подкрепяме всичко разумно, което новото ръководство на СДС предлага, но няма да затваряме очите си пред кадровите безумия и политически грешните решения", каза Трифонов в първото си изявление след избора. За заместник е избран Момчил Томов, който беше кандидат за депутат през 2017 година от листата на Реформаторския блок. Досегашният секретар на младежката организация Васил Сидеров запазва поста си.