77-годишната Радка Друмева зарадва лекарите с погача

77-годишната Радка Друмева зарадва лекарите с погача

Дами от третата възраст отпразнуваха деня на жената с д-р Стамен Пишев, д-р Диян Господинов, д-р Павел Минев и д-р Марин Николаев. Идеята за срещата е на дами от пенсионерските клубове "Учители и приятели по дух", "Св. Николай Чудотворец", "Съюз на пенсионерите 2004 Бургас" и сдружение "Пенсионерски клуб Бургас".

77-годишната Радка Друмева сподели, че има пълно доверие на младите лекари и ги покани да се срещнат и с останалите членове на нейния пенсионерски клуб. Тя им поднесе специално приготвена погача, като им пожела здраве, благоденствие и да бъдат винаги близо до своите пациенти.

"Неслучайно приехме Вашата покана, защото на този ден празнуваме деня на майката, от която всъщност започва и нашият живот. Като лекари ние сме призвани да защитаваме живота и да се борим за него, също както го прави всяка една майка. Съзнаваме саможертвите, които сте правили и правите в името на децата си и тяхното бъдеще. И Ви благодарим за доверието и поканата да бъдем заедно днес. Като лекари добре знаем цената на човешкото здраве и мога да Ви уверя, че ние, младите лекари, ще се погрижим за Вашето здраве с голяма отговорност, защото Вие го заслужавате", обеща председателят на сдружение "Младите лекари" д-р Стамен Пишев. Заместник председателят на сдружението д-р Диян Господинов сподели, че "младите лекари са отдадени на своите пациенти, следвайки най-новите европейски стандарти в здравеопазването". Той обърна внимание, че хората от третата възраст страдат от различни хронични заболявания и това налага по-често посещение при лекар, дори когато пациентите се чувстват добре в следствие на терапията им.

"Връзката пациент-лекар не бива да се губи заради регулативни проблеми, затова аз и моите колеги често консултираме пациентите си, дори когато направленията на НЗОК не достигат", призна д-р Господинов. 28-годшиният специализант по кардиология д-р Марин Николаев сподели, че тази среща е изключително мотивираща за него.

Младите лекари на Бургас и дамите от третата възраст си обещаха нови срещи, в които да обсъдят по-задълбочено социално-значимите заболявания и борбата с тях.

Галерия