Кметът на Созопол Панайот Рейзи (вдясно) връчи разрешителното за строеж. Снимка Пресцентър АПИ

Кметът на Созопол Панайот Рейзи (вдясно) връчи разрешителното за строеж. Снимка Пресцентър АПИ

За 45 дни трябва да бъде изграден пешеходния надлез на път II-99 Бургас - Созопол, при село Атия. Дейностите по изпълнението на проекта започват на 4-и юни, съобщиха от пресцентъра на агенция "Пътна инфраструктура". Председателят на Управителния съвет на агенцията инж. Дончо Атанасов получи днес от кмета на община Созопол Панайот Рейзи разрешението за строеж на съоръжението.

Надлезът ще бъде с два асансьора и ще е изграден на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци.

Строително-монтажните работи ще се извършват без спиране на трафика по второкласния път. Необходимо е шофьорите да карат изключително внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Агенция "Пътна инфраструктура" ще изиска от изпълнителя да работи максимално мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-бързо. По договор срокът за изпълнение е 45 дни. Строително-монтажните работи на надлеза ще бъдат извършени от "ИСА 2000" ЕООД. Стойността на строително-монтажните работи е 268 258,94 лева без ДДС.