Някои видове пеперуди живеят броени часове. Снимки Архив Черноморие-БГ

Някои видове пеперуди живеят броени часове. Снимки Архив Черноморие-БГ

Регионален исторически музей - Бургас и експозиционен център "Флора" реализираха приходи от 23 916 лева от изложбата "Живи тропически пеперуди", която бе отворена за посетители през лятото на миналата година. Средствата са от продадени билети за вход. "Приходите се разделят между нас и "Флора"-а, която ни е предоставила мястото за изложбата. С тях се покриват и разходите, които са направени, докато експозицията е била представена там", коментира пред "Черноморие" директорът на РИМ - Бургас Милен Николов.

"Живи тропически пеперуди" се реализира за четвърта поредна година. Това е и една от причините за 45% спад в приходите от нея. Въпреки това интерес към пеперудите, които живеят часове или дни е голям и тази година изложбата отново ще бъде реализирана в периода юли-август.

"В момента избираме видовете, които ще покажем тази година. Имаме много строен график на доставка на какавидите от ферма във Великобритания. Те се излюпват тук и това представлява интерес за посетителите. Те имат уникалната възможност да видят как какавидата се превръща в пеперуда. Някои видове живеят броени часове, други около няколко дни. Но всички екземплери са интересни", допълни Милен Николов.

Галерия