Детски смях ще огласи двора на Ентографската експозиция навръх 24 май. Снимка РИМ - Бургас

Детски смях ще огласи двора на Ентографската експозиция навръх 24 май. Снимка РИМ - Бургас

Четирите експозиции на Регионалния исторически музей в Бургас ще работят навръх 24-ти май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура. Те ще посрещат посетители от 09.00 до 17.00 часа.

Богатите колекции на експозициите - Археологическа, Етнографска, Историческа и Природонаучна предлагат богат избор от теми, с които любознателните жители и гости на града могат да се запознаят. И то при всички противоепидемични мерки, които строго се спазват във всяка една от сградите.

От 11.30 до 13.00 часа, за малките посетители, в двора на Етнографската експозиция (на улица "Славянска" №69) безплатно ще бъдат осигурени условия и материали за провеждане на традиционни детски игри като куцанка, игра на ластик и рисуване с цветни тебешири върху каменните плочи пред сградата. Ще има и стативи с платна за рисуване, където малките художници ще направят свои картини, свързани със славянската азбука и светите братя Кирил и Методий. Децата ще могат да се забавляват и да играят в обширния двор заедно със своите родители.

Мястото, където се намира емблематичната за Бургас стара сграда - Бракаловата къща, предлага приятна атмосфера и ни отнася във времето от една отминала епоха. Зеленината и цветята в градинското пространство създават възможност за откъсване от еднообразието на градския пейзаж и докосване до природата - дори и докато сме в самия градски център.