Концертът е на 29-и юни, а билетите вече са в продажба

Концертът е на 29-и юни, а билетите вече са в продажба

Камерният оркестър "East West Chamber Orchestra" със солисти Сергей Крилов, цигулка, и Ростислав Кример, пиано, идва за Международния музикален фестивал "Варненско лято". На 29-ти юни от 19.00 часа във Фестивалния и конгресен център те ще изпълнят концерт за цигулка, пиано и струнни в ре минор "MWV O4" от Менделсон, Вариации на тема от Чайковски, ла минор, опус 35, а от Аренски и Серенада за струнни до мажор опус 48 от Чайковски. 
Камерният оркестър "East-West Chamber Orchestra" обединява солисти и водещи оркестранти от Франция, Грузия, Германия, Естония, Италия, Латвия, Литва, Полша, Русия, Украйна. Неговата цел е укрепването на връзката и културното сътрудничество между Източна и Западна Европа. Членовете на оркестъра са концертмайстори и водещи музиканти на известни оркестри, професори в музикални академии, лауреати на най-престижни конкурси от цял свят, сред които "Чайковски", ARD и "Паганини". Освен с изявените изпълнители оркестърът впечатлява и с подбора на много добри инструменти. Тази рядка комбинация дава изключителното звучене на камерната формация.
Билетите за концерта са на цени от 5 и 20 лева и могат да се купят от касата и сайта на Фестивален и конгресен център. За ученици, студенти и пенсионери – само от касата на ФКЦ - 2 лева.