Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов дойде в Бургас за годишния отчет на дейността на дирекцията в Бургас. Снимки ОД на МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов дойде в Бургас за годишния отчет на дейността на дирекцията в Бургас. Снимки ОД на МВР

"Областна дирекция на МВР Бургас е традиционно силна дирекция. За пример сте!", заяви в края на годишния отчет на дейността на крайморската дирекция министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който заедно с главния секретар на МВР - главен комисар Живко Коцев, се запозна с постигнатите резултати и набеляза водещите приоритети в работата на служителите на реда. Сред тях са : пътната безопасност, нелегалната миграция и наркоразпространението. "Водещ приоритет трябва да е и подготовката на служителите, тъй като ни трябват професионалисти, готови за всякакви предизвикателства", каза още вътрешния министър.

По думите му в борбата с пътния травматизъм вече се виждат положителни резултати, като от началото на годината има по-малко жертви, сравнено със същия период на миналата и съществено увеличение на приходите от глоби. "Несъбирането на глобите засилва чувството на безнаказаност. Това е един от мотивите да засилим събираемостта, защото играе превантивна роля", обобщи министър Стоянов.

Той призова служителите от ОДМВР - Бургас да са особено сензитивни и обръщат внимание на всеки случай на домашно насилие, тъй като в национален мащаб тенденцията е към повишение на тези инциденти. Особено важно е да се упражнява и засилен контрол при издаването на разрешителни за оръжие, като се отчита спецификата и важността във всеки един случай.

Главният секретар на МВР – главен комисар Живко Коцев също изказа задоволство от работата на областната дирекция в Бургас, като заяви, че се  отчита спад в регистрираните престъпления. Едновременно с това е налице увеличение на процентите на разкриваемост, което освен на активната полицейска работа се дължи и на отличните партньорски взаимоотношения с институциите от различни структури и нива. По думите му: "ОДМВР Бургас е пример в национален мащаб за комуникация, координация със всички структури и взаимодействие с прокуратурата".

Положителното си отношение от постигнатите резултати бяха изразени и от областния управител на Бургаска област – Пламен Янев, кмета на Бургас – Димитър Николов и административния ръководител на Бургаска апелативна прокуратура – Любомир Петров. Особено внимание бе отделено на предстоящото строителство на новата сграда на Четвърто Районно управление - Бургас в комплекс "Меден рудник", която е важна не само за МВР, но и за община Бургас.

Министър Стоянов посети и РДПБЗН Бургас, където се запозна в детайли с предстоящия строеж на сградата на Втора противопожарна служба на територията на к-с „Изгрев”, с обновяване и разширяване зданието на Първа ПБЗН Бургас, пожарната служба в Камено и изнесеното звено за обслужване на най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". С директора на РДПБЗН – Бургас старши комисар Николяй Николаев бяха обсъдени възможностите за техническо преоборудване, обновяване на съществуващата техника и защитните средства на огнеборците.

Галерия