Представлението на мюзикъла е на 15-ти ноември от 19.00 часа. Снимки Държавна опера Бургас

Представлението на мюзикъла е на 15-ти ноември от 19.00 часа. Снимки Държавна опера Бургас

Мюзикълът от Парашкев Хаджиев "Службогонци" ще зарадва публиката в понеделник, 15-и ноември, от 19.00 часа в залата на Държавна опера - Бургас. Режисьор на постановката, поставяща вечни въпроси и разискваща по забавен начин наболели теми, е доц. д-р Александър Текелиев, помощник – режисьори – Лина Пеева и Петър Тихолов, сценографията е на Иван Токаджиев, художник на костюмите е Чавдар Чомаков, диригент на хора – Невена Михайлова, танците са дело на Галина Калчева, концертмайстор – Христо Белчев.

Заредената с неподправено настроение и артистични закачки постановка ще бъде представена в понеделник с вдъхновеното и раздаващо се сценично присъствие на солистите: Петър Тихолов, бас, в ролята на министър Никола Балтов, сопраното Мария Цветкова-Маджарова, като наивната му въодушевена дъщеря Аничка, Сребрина Славова, мецосопран – баба Дона, баритонът Йордан Христозов – Станчо Квасников. Гостът Марчо Апостолов, тенор, излиза на бургаска сцена в ролята на кариериста с чаровна усмивка и задни помисли Хоров. Басът Диман Панчев дебютира като атрактивния Боздугански, сопраното Шмилена Султанова ще бъде в ролята на шармантната Терзийска, Людмила Михайлова, сопран, влиза в образа на претенциозната дама с изискан вкус Шийкова. Мецосопраното Лина Пеева ще бъде свръхкомичната Поликсена, Весела Апостолова – скромното момиче от народа Стоянка, Николай Николов – Илия, Мирослав Димитров – Драмков, Вълю Тотев – Чалканов, Александър Перперлиев –  Какавидов. В атрактивния мюзикъл участват и артистичните състави на хора, балета и оркестъра на Бургаската опера, под диригентската палка на маестро Светослав Лазаров.

Гост-диригентът Светослав Лазаров, който не пропусна да отбележи по време на репетициите за предстоящия спектакъл на "Службогонци" прекрасното си впечатление от работата с оркестъра на Бургаската опера, е завършил пиано в ДМА "Проф. Панчо Владигеров" при проф. Атанас Куртев и дирижиране в НБУ при маестро Игор Богданов и Деян Павлов. Отраснал е в семейството на композитора на произведението "Службогонци" Парашкев Хаджиев и оперната прима Людмила Хаджиева, възпитан в духа и творческата атмосфера на този дом, наследник на традициите завещани  от поколението оставило златни страници в българската музикална школа. Светослав Лазаров и не само диригент, а и прекрасен пианист и органист. В момента дирижира предимно мюзикълната продукция на Национална опера и балет – София.

Галерия