Така изглежда рекламната кампания на Министерството на здравеопазването

Така изглежда рекламната кампания на Министерството на здравеопазването

Министерството на здравеопазването стартира нова кампания, която има за цел да насърчи ваксинацията срещу COVID-19. Мотото на кампанията е: "Време е да запретнем ръкави. Ваксинирай се и спечели умен часовник". Като част от нея ще бъдат раздадени и смарт часовници. Печелившите ще се определят на случаен принцип чрез жребий. Всеки български гражданин, който се ваксинира на територията на страната в периода на играта от 30-ти септември до 31-ви октомври 2021 г. с една от четирите разрешени в страната ваксини срещу COVID-19, може да участва в играта и да спечели един от 102 смарт часовника.

Кампанията включва изпращането на кратко текстово съобщение (SMS) до частните абонати на трите телекомуникационни оператори в страната – А1, Виваком и Теленор, които оказват техническо съдействие на информационната кампания. Съобщението, което насърчава потребителите да се ваксинират срещу COVID-19, ще бъде изпратено на мобилните абонати на трите телекома, без значение какъв е техният ваксинационен статус към момента на изпращането му. То ще гласи: "Ваксините срещу COVID-19 спасяват живот! Имунизирай се до 31.10.2021 г. и участвай за един от 102 смарт часовника".

Поощрителната игра за ваксинирани ще се проведе в периода от 30-ти септември до 31-ви октомври. В нея могат да участват лица над 12 г., които са се ваксинирали срещу COVID-19 в периода от 30-ти септември до 31-ви октомври без значение дали имунизационният цикъл е завършен. Всеки желаещ да участва в играта гражданин, отговарящ на условията, може да се регистрира на сайта coronavirus.bg, следвайки указанията. Всеки български гражданин или постоянно пребиваващ в страната чуждестранен гражданин, който се ваксинира на територията на България в периода на играта (от 30.09.2021 г. до 31.10.2021 г.) с една от четирите разрешени за използване в страната ваксини срещу COVID-19 (първа, втора или бустерна доза), може да участва в играта и да спечели един от 102 смарт часовника. В първите дни от томболата участниците в поощрителната игра трябва да имат предвид, че данните за извършена ваксинация понякога се вписват в системата в края на работния ден и поради тази причина системата може да отчита неуспешна регистрация. Затова се препоръчва да опитат да опитат да направят своята регистрация на по-късен етап.

Софтуерът за тегленето на печелившите и за онлайн регистрацията за участие в играта са разработени от "Информационно обслужване" АД. Фирмата вече има опит в провеждането на публични кампании с награди за участниците, като томболата с касови бележки на НАП. "Информационно обслужване" АД и има ангажимент да осигури сигурността на личните данни на участниците, както и стриктното спазване на правилата и коректното теглене. Печелившите участници в играта ще се определят на случаен принцип чрез публичен жребий, който ще се провежда всеки петък от кампанията. В случай че по време на играта или след нейния край бъде установено, че някои от спечелилите участници не отговарят на условията на правилата, техните награди ще бъдат включени в следващите жребии за разпределяне измежду всички неспечелили участници в играта. Жребият ще се извършва на случаен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер, който в реално време ще извежда изтеглените печеливши участници. Всеки участник може да се регистрира само веднъж в периода на кампанията. С това ще участва във всички тегления.