Системата ще бъде активна от 08.00 часа в понеделник. Снимка Община Бургас

Системата ще бъде активна от 08.00 часа в понеделник. Снимка Община Бургас

На 1-ви април, понеделник, в 08.00 часа бургаската електронна система за прием в детска градина и подготвителни групи към училищата ще бъде активирана в режим за кандидатстване, съобщиха от пресцентъра на Общината. Дотогава родителите могат да се запознаят с всичката необходима информация (правила, преференции, в коя детска градина или подготвителна група колко обявени места има, регистрационен талон и какво се попълва в него), която предварително е публикувана тук: https://www.dzburgas.org/

Важно е родителите да знаят, че тази година има няколко нови момента. Вече се кандидатства с адресната регистрация на детето. Ако досега постоянният адрес носеше повече точки от настоящия, то през 2019-та тяхната тежест е изравнена. Най-много точки ще получите, ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина.

За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.