Голямата награда е пластика Полет, изработена от Ненчо Русев

Голямата награда е пластика Полет, изработена от Ненчо Русев

На 12-ти май, петък, ще стане ясен победителя в 26-то издание на Националния литературен конкурс "Петя Дубарова". Тържествената церемония ще се проведе в едноименната зала на бургаския Културен център "Морско казино" от 18.00 часа.

Жури с председател проф. Милена Кирова и членове - Кристин Димитрова, Диана Петрова, Мартин Колев и Росен Друмев определи фаворитите за 2023 година в категориите "Поезия" и "Проза".

Наградите по статут са първо, второ и трето място за поезия и проза, както и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата награда е пластиката "Полет", изработена от Ненчо Русев.

Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищна дейност към Министерството на образованието и науката и е обезпечен със стипендии по Наредбата за закрила на деца с изявени дарби – ученици от 14 до 18 години.

И тази година водещи на конкурса ще бъдат младите актьори от "Адриана Будевска" - Никола Парашкевов и Пепа Николова. В програмата ще звучат три музикални изпълнения по стихове на Петя, подготвени от Кина Христова - ръководител на вокално студио "Сезони" в "Народно читалище Пробуда - 1880 г." - Бургас.