Таксиметровата стоянка пред катедралния храм ще бъде освободена, заради мотошествието. Снимка Архив Черноморие-бг

Таксиметровата стоянка пред катедралния храм ще бъде освободена, заради мотошествието. Снимка Архив Черноморие-бг

На 3-ти март без автомобили на възлови места във Варна, съобщиха от пресцентъра на Общината. Във връзка с честването на 142 години от Освобождението на България и церемония по тържествено издигане на националното знаме, на 3-ти март от 09:45 ч. до приключване на събитията (около 10:40 часа) ще бъде преустановено движението на автомобили:

- на площад "Св. св. Кирил и Методий";

- булевард "Мария Луиза" - в частта от площад "Св. св. Кирил и Методий" до кръстовището с улица "Шипка";

- булевард "Владислав Варненчик" - в отсечката от кръстовището с булевард "Съборни" до площад "Св. св. Кирил и Методий";

- булевард "Христо Ботев" - от кръстовището с улица "Кракра" до кръстовището с улица "Бачо Киро".

Ограничението не се отнася за пътно-превозни средства, обслужващи линиите на градския транспорт.

Във връзка с провеждане на мотошествие ще бъде освободена таксиметровата местостоянка пред катедрален храм "Успение Богородично" на 3-ти март в интервала от 12:45 часа до приключване на събитията (около 14:00 часа).

Тържествата на националния празник ще започнат в 10:00 часа с тържествено вдигане на националното знаме на площад "Св. св. Кирил и Методий". В 10:15 часа ще тръгне шествие от катедралния храм "Успение Богородично" до паметника на Граф Игнатиев, където ще бъдат поставени венци и цветя. В 10:40 часа шествието ще поеме от паметника по булевард "Княз Борис I", по булевард "Сливница" до Мемориалния паметник на украинските войни, Морска градина, където в 11.00 часа ще бъдат поставени венци. Оттам шествието ще продължи до Паметника на руските воини в Морската градина, където ще бъде извършено поклонение, полагане на венци с военен ритуал.

В 13:30 часа е началото на тържеството и ритуала с полагане на венци и цветя пред Мемориала на руските воини освободители в местността "Терасите" в район "Владислав Варненчик".

В 18:00 часа започва празничен концерт-спектакъл "Свободна България" във Фестивален и конгресен център при вход свободен, а началото на тържествената заря проверка е от 19.30 часа на входа на Морската градина.