Стефан Китанов (вторият отдясно наляво) сподели подробности около фестивала. Снимка Лина Главинова

Стефан Китанов (вторият отдясно наляво) сподели подробности около фестивала. Снимка Лина Главинова

 На 6-ти март пускат в продажба билетите за 17-ото  издание на "София филм фест на брега". Те ще се продават на касата на бургаския театър "Адриана Будевска" в центъра на града. Цените са същите, както от предната година - 1 билет се продава за 8 лева, карти от 10 билета вървят по 6 лева единият, а карти с по 20 билета ще могат да се закупят по 5 лева броя, научи сайт "Черноморие".

Тазгодишното издание на кино форума ще се проведе от 14-ти до 22-ри март. Всички прожекции са в Общинско кино "АБ" (драматичен театър "Адриана Будевска"). В продължение на 9 дни Бургас ще бъде столица на кино. "В Бургас ще бъде показан каймакът на световното кино. Акцент в морския град ще бъдат българските филми", каза на пресконференцията днес Стефан Китанов - Кита, артистичен директор на "София филм фест". Този път той дойде в Бургас без своя учител - проф. Георги Дюлгеров, художествен ръководител на "София филм фест на брега" (лични ангажименти попречили на режисьора на "Трампа" и "Мера според мера" да посети родния си град. Първородният му внук Диан - сина на щерката на професора - Елица Дюлгерова пристига от Париж в София, за да види дядо б.а.). Общо 20 игрални филми ще бъдат прожектирани в Общинско кино "АБ". В рамките на кино форума  ще бъдат показани и 12 късометражн филми от конкурса "Джеймисън".

"София филм фест на брега" се организира от сдружение от "Арт фест" с финансовата помощ на Община Бургас и с медийното партньорство на сайт "Черноморие".