Домакин на събитието е Виктория Георгиева

Домакин на събитието е Виктория Георгиева

Музикален лагер за писане на песни за конкурса "Евровизия" ще се проведе от 16-ти до 26-ти август в Бургас и Приморско. Събитието "Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020" ще събере едни от най-доказаните музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена, както и някои от най-успешните артисти на конкурса.

Домакин на събитието ще бъде Виктория Георгиева, българският представител на "Евровизия 2020" и "Евровизия 2021". Младата изпълнителка за първи път ще работи в такъв формат, чиято задача е създаването на нови песни за музикалната надпревара в Ротердам през май 2021 година. По-рано тази година Вики засне в Бургас най-новия си клип към парчето "All right".

Намеренията са емблематични места от морския град да има и в клипа към парчето, с което Вики ще се включи в новото издание на престижния конкурс.

Подобни музикални лагери набират все по-голяма популярност. Те позволяват на артисти и музиканти от цяла Европа да работят по създаването на нова музика, като това се случва чрез сесии за композиране на музика и текст в специално подготвени музикални студиа. Продължителността на събитието позволява на артистите да работят с различни продуценти, композитори и текстописци, което пък от своя страна се отразява върху разнообразието от нови песни.

Събитието ще бъде съпътствано от два концерта, в които ще вземат участие Виктория и нейните колеги артисти от "Евровизия". На 22 август от 20:30 часа българските и международните гости на Бургас ще могат да се насладят на изпълненията им на живо напълно безплатно на откритата сцена "Охлюва". Ден по-рано е концертът в Приморско, като началният му час е 21.00 часа.