Съветниците ще стоят на разстояние от един метър един от друг. Снимка Архив

Съветниците ще стоят на разстояние от един метър един от друг. Снимка Архив

Предвид указанията на Националния и Общински кризисен щаб за превенция и борба с коронавирусната инфекция (COVID-19), Общински съвет Созопол преустановява провеждането на открити за граждани и медии заседания, до второ нареждане.

Шестото редовно заседание на общинския съвет ще се проведе на 16-ти март 2020 г., понеделник от 9.30 ч. при засилени превантивни мерки. На заседанието ще бъдат допуснати освен общинските съветници, кметовете на населени места и представители на общинска администрация.

На входа на сградата всеки посетител ще бъде задължен да ползва дезинфекционен препарат, предоставен от служител на Общинския съвет. По време на шестото редовно заседание, в заседателната зала присъстващите ще спазват социална дистанция от 1 метър.

Общински съвет Созопол въведе превантивни мерки като всяко помещение се дезинфекцира два пъти на ден, на входа се предоставя дезинфектант за посетителите.

Председателят на общинския съвет Георги Пинелов апелира към посетителите в сградата да спазват въведените превантивни мерки.