Титина ще има две прожекции, като втората ще е за хора със зрителни увреждания

Титина ще има две прожекции, като втората ще е за хора със зрителни увреждания

Анимационна копродукция за зрители с нарушено зрение ще бъде показана в рамките на 21-то издание на международния "София филм фест на брега", който ще се проведе от 30-ти март до 7-ми април в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК Бургас.

За втора поредна година в рамките на фестивала зрителите с нарушено зрение ще могат да се насладят на седмото изкуство. На 2-ри април от 14:00 часа е прожекцияна на анимационния филм "Титина" - копродукцията между Норвегия и Белгия. Режисьор на анимацията е Кайса Нес.

Италианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с любимото си куче Титина, което го е очаровало, когато го е спасил от улиците на Рим. Един ден норвежкият изследовател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от възможността да влезе в историята. Той взема със себе си Титина и необикновеното трио се отправя на експедиция към последното неизследвано място на Земята. Походът им е успешен, но двамата мъже не могат да си поделят славата. През погледа на четириногата знаменитост Титина зрителите ще (пре)открият една истинска история за триумф и поражение.

Кайса Нес е сред водещите норвежки режисьори на анимационни филми. Късометражните ѝ филми са получили широко признание и са носители на престижни награди. Нейни творби са представяни на фестивали в цял свят като Клермон-Феран, Анеси, Лайпциг, Международния детски филмов фестивал в Чикаго и кинофестивала "Трайбека". Сред филмите ѝ са "Разрушители", "Това зависи от теб", "Това беше мое".

Филмът е пригоден за свободно възприемане от хората с нарушено зрение благодарение на "Андарта Студио", както и с подкрепата на "Гранд оптикс/ Джой оптикс".

Специалната прожекция е с вход свободен за незрящи, а придружители влизат с намаление. Зрители без зрителни проблеми влизат на цената на редовен билет. 

Редовната прожекция ще бъде ден по-рано - на 1-ви април от 16:00 часа.

"София филм фест на брега" се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия