Конкурсът ще се проведе на 31-ви юли в Летния театър. Снимка Архив Черноморие-бг

Конкурсът ще се проведе на 31-ви юли в Летния театър. Снимка Архив Черноморие-бг

Набират песни за 38-то издание на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето". Миналата година, заради пандемията, конкуръст не се състоя. Финалният кръг на конкурса ще се проведе на 31-ви юли година в Летния театър на Бургас.

Крайният срок, в който всички автори на песни могат да изпратят своите песни е 17.00 часа на 4 юни 2021 г. От всички получени песни професионална подборна комисия ще селектира 12-те най-добри. Веднага след това конкурсът дава старт на специален YouTube канал, участия в БГ радио, медиен парньор на събитието, а също и онлайн платформа за гласуване, съобщиха от Община Бургас - организиратор на конкурса.

Според регламента за всяка песен, класирана за финалния кръг се изплаща възнаграждение в размер на 1 200 лева, което се разпределя между авторите на музика, текст, аранжимент и изпълнителя/изпънителите както следва: • Музика - 40 %; • Текст - 20 % • Аранжимент - 20 % • Изпълнител - 20 %.

За отличаване на песните-финалисти в Националния конкурс за песен "Бургас и морето" 2021, Община Бургас определя следния награден фонд:

- І награда - 5 000 лв. и пластика;

 ІІ награда - 3 000 лв. и пластика;

ІІІ награда - 1 000 лв. и пластика;

Награда на публиката – 2000 лева и пластика.