Песента Бургаско море в изпълнение на Атанаска Тенева и Сонай Юсеин спечели три награди на 40-то издание на Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Песента Бургаско море в изпълнение на Атанаска Тенева и Сонай Юсеин спечели три награди на 40-то издание на Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Набират песни за тазгодишното 41-во издание на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето", който Община Бургас организира. По регламент в него могат да се включат музиканти със своите нови песни. Крайният срок за подаване на песни е 10-ти май 2024 г.

Финалният етап на конкурса "Бургас и морето" ще се проведе в разгара на лятото на сцената в Летен театър Бургас и ще бъде излъчен в национален ефир.

Регламентът на конкурса предвижда: автор на музика - има право да участва с повече от една песен; автор на текст - има право да участва с повече от един текст; автор на аранжимент - има право да участва с повече от един аранжимент; изпълнител /соло, дует или група - има право да участва с изпълнение на една конкурсна песен.

За всяка песен, класирана за финалния кръг се изплаща възнаграждение в размер на 1 200 лева, което се разпределя между авторите на музика, текст, аранжимент и изпълнителя/изпънителите както следва: музика - 40 %; текст - 20 %; аранжимент - 20 %; изпълнител - 20 %.

По регламент се присъждат няколко награди:

- награда на журито:

І награда - 4 500 лева и пластика;

ІІ награда - 2 500 лева и пластика;

ІІІ награда - 1 000 лева и пластика;

- награда на публиката - 2000 лева и пластика

- награда на онлайн слушателите - 1 000 лева и пластика