Конкурсът е по повод първата година от пандемията

Конкурсът е по повод първата година от пандемията

Национален конкурс за детска рисунка провокира с COVID темата си. То се организира от Община Бургас, народно читалище "Христо Ботев - 1937" и РИОСВ и е на тема: "Аз, ти, ние - заедно срещу Ковид 19". Поводът е първата годишнина от началотона пандемията в страната ни, когато на 13-ти март 2020 година бе въведено извънредно положение. Крайният срок за изпращане на творбите е до 13-ти март.

В конкурса могат да участват автори на възраст от 7 до 18 години, от всички звена - ДГ, ЦОП, ЦПЛР, ОУ, СУ, ЛФ, школи и ателиета, индивидуални участници, разпределени в три възрастови групи:

първа група - от 7 до 10 години, втора група - от 11 до 14 години, трета група - от 15 до 18 години.

Всички рисунките да бъдат нарисувани на картон с размери 35:50 см. (без паспарту) с материали по избор на участника.

Приложните творби да бъдат изработени с екологични материали по избор на участниците, с размери удобни за транспортиране и подреждане на маси, стативи и други подходящи места за предстоящата пътуваща изложба към конкурса.

На гърба на всяка творба, следва да има информация за: трите имена на участника, възраст; населено място, училище или извънучилищно звено/школа; телефон и e-mail за контакт на ръководителя/учителя, родителя; прикачена Декларация за личните данни по образец.

Ще бъдат присъдени грамоти, медали и предметни награди за 1, 2, 3 места и поощрения, грамоти за ръководители с най-много наградени участници от школа, специални награди от ръководството на НЧ "Христо Ботев 1937" - Бургас.

В конкурса няма да бъдат допускани за участие творби, взаимствани от интернет, творби неотговарящи на формата, описан по-горе, както и такива без Декларация на личните данни за всеки участник.

Творбите ще се приемат до 13 март 2021 г. на адрес: град Бургас, 8002, квартал "Победа", улица "Кубрат" № 7, получател:  Народно читалище "Христо Ботев - 1937".