Габриела Георгиева, Жанет Ангелова и Тонислав Събев са на лагер в Бургас преди първенството на Стария континент. Снимка Черноморие-бг

Габриела Георгиева, Жанет Ангелова и Тонислав Събев са на лагер в Бургас преди първенството на Стария континент. Снимка Черноморие-бг

Морският въздух и писъкът на гларуси станаха неизменна част от живота на българските национали, които започнаха подготовка за предстоящото Европейско първенство в италианската столица Рим.

След усилените тренировки на басейна, в края на деня, най-добрите ни състезатели разпускат с разходки по главните улици на града. Техен гид е бургазлийката Жанет Ангелова.

Като разпознаваеми лица, лидери в родния син спорт, плувците ни не остават незабелязани. Често те биват поздравявани от непознати минувачи и не отказват покана за селфи със свои фенове.    

На лагера в Бургас са съгражданката ни Жанет Ангелова, Габриела Георгиева*, Антъни Иванов, Калоян Левтеров, Йордан Янчев, Любомир Епитропов, Дениел Нанков, Тонислав Събев и Петър Мицин. Йосиф Миладинов ще се присъедини към съотборниците си за последния етап от подготовката – на 3 август. Извън състава за първенството на Стария континент са Диана Петкова заради психическа умора и Калоян Братанов, който се възстановява след заболяване.

На 8-и националите ще отпътуват към Ботуша. Европейското първенство в Рим ще стартира на 11 август.

*25-годишната Габриела Георгиева от клуб "Дамини ЛВ", полуфиналистка на СП в Унгария, 13-а в света на 200 м гръб, с подобрение на личното си време, покорителката на свободния стил – 18-годишната Жанет Ангелова - състезател на ПК "Акулите", 25-а също с най-доброто си време за сезона на 400 м св. стил на световното първенство в Будапеща и 20-годишният студент в Делауеър (САЩ) – дебютантът на голям турнир Тонислав Събев - състезател на великотърновския клуб "Царевец", който на ДЛОП направи поправка на най-доброто време в дисциплината 50 метра бруст, подобрявайки рекорда на Лъчезар Шумков.