Състезанието за Купа Бургас ще се проведе този уикенд. Снимка Архив

Състезанието за Купа Бургас ще се проведе този уикенд. Снимка Архив

Състезание "Купа Бургас" ще се проведе този уикенд в Бургас. То се организира от колоездачен клуб "Черноморец". Първият етап ще започне в събота, 21-и април, от 14.00 часа в затворен маршрут между входа на Морската градина със знаковата за града Гъбка и светофара преди разделението на булевард "Демокрация" и улица "24-ти черноморски пехотен полк". Обиколката е с дължина 800 метра а регламента на състезанието е взаимстван от най-интересната дисциплина в пистовото колоездене – издържливост чрез отпадане – на всяка обиколка последния преминал финалната линия ще отпада, докато не останат най-добрите, които да оспорят призовите места. Този вид състезание за пръв път се прави на шосе именно по улиците на Бургас, когато преди 4 години колоездачен клуб "Черноморец" прояви смелост и инициативност, за да предложи една зрелищна и оригинална надпревара.

В неделя, 22-и април, от 10.00 часа сцената ще се премести по алеите на Морската градина с отправна точка експозиционен център "Флора". Именно там ще е старт финалната линия, като обиколката вече ще е с дължина 1400 метра. Състезателите ще правят спринт на всяка трета обиколка, събирайки точки, а сбора ще определи победителя. Класиралите се в топ 10 във всеки един от етапите ще получи точки, а носителя на "Купа Бургас'2018" ще бъде колоездача с най-много точки от двата дни.

Както и през последните три издания, състезанието се очаква да събере повече от 100 колоездачи от цяла България, а зрителите се увеличават прогресивно всяка следваща година.

Затварят възлов булевард в Бургас заради колоездачна обиколка