След ученическата среща започва мъжкият двубой

След ученическата среща започва мъжкият двубой

Отборите на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" и немската езикова гимназия "Гьоте" ще определят кой е по-добрият във финалната среща по волейбол, който ще се играе на 1-и декември от 15.00 часа в спортна зала "Младост". Те ще определят победителя в средношколското общинско първенство по волейбол при юношите, XI-XII клас. Финалистите ще имат честта да подгреят в пряк двубой за Купата на кмета публиката, непосредствено преди официална среща на мъжкия "Нефтохимик".

Веднага след ученическият двубой от 18.30 часа от двете страни на мрежата ще застанат представителните мъжки отбори на "Нефтохимик 2010" и "Монтана", които в момента правят волейболната мода у нас. Тази среща е с платен вход.

Община Бургас кани спортната публика по-рано в залата, за да подкрепи младите надежди. В награждаването на първенците от училищното първенство ще участват звездите на мъжкия ни професионален отбор, както и Борислав Кьосев - член на управителния съвет на волейболната федерация.

Провеждането на средношколското първенство в новия формат е съвместна инициатива на Община Бургас и ВК "Нефтохимик 2010". Целта е да се остави един незабравим спомен у децата, които харесват и тренират този спорт, да се срещнат лично със звездите на отбора, както и да се възпитава една бъдеща публика, редовно подкрепяща не само мъжете, но и женския "Дея волейбол".