Най-добрата ни танцова двойка в десетката на турнир в Москва

 

Купа "Кремъл 2009" е кръг от турнирите за "Големия Шлем" на WDC /World Dance Council – Световен танцов съвет/. Той се провежда под патронажа на Президентството на Русия, кмета на Москва, Министерството на спорта и туризма на Русия и Националния олимпийски комитет на Русия.

Започнал успешната си спортна кариера от Бургас, станал шампион на България, Ивайло Тончев достига най-големия си успех като аматьор с Катя Лапаева – 7-мо място в световната ранглиста за аматьори. От 7 години той е в жестока ежедневна конкуренция с най-великите професионалисти от танцовия свят. От началото на 2009 г. е с партньорка Елена Зарницина и резултатите им са изумителни - 9-то място в купа "Кремъл 2009" е много сериозна заявка за успех на световното и на "Grand Masters" в Инсбрук /Австрия/.

За първи път в историята на турнира в Москва в състава на съдийската комисия е поканен представител от България. Това е многократния шампион на България, вицепрезидент на Българската професионална танцова асоциация и президент на Танцова академия "Бургас" Илия Михов. Това е второто състезание от подобен ранг след най-големия турнир в Азия – Токио, в което Михов съдийства и безспорно е огромно професионално признание за доброто име и авторитет, извоювани от бургазлията след 30-годишна кариера в спортните танци.