Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Нападнаха и ограбиха 22-годишен украински гражданин в Созопол, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. В резултат на полицейските действия на служители от Районното управление в града са установени изършителите.

Това са двама мъже, криминално проявени, на възраст 23 и 27 години от Созопол и Стара Загора. Те взели от украинеца чантичка със сумата от 100 лева и лични документи. Мъжът е настанен от 3-ти март т.г. в хотел до къмпинг "Градина".

Към 04.00 часа на 24-ти май в района до Южната крепостна стена в Созопол, са установени и задържани извършителите на деянието. Те са привлечени, като обвиняеми и с прокурорско постановление им е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 48 часа".

Извършени са множество процесуално-следствени действия - извършени са разпити, иззети са видеозаписи от района на инцидента, осъществени са разпознавания и др. Установено е, че двамата задържани при разминаване с пострадалия украински гражданин и негов 32-годишен приятел, също украинец, и двамата във видимо нетрезво състояние, ги нападнали безпричинно, като взели чантичката на 22-годишния чужденец. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.