Спортният комплекс ще бъде разположен върху площ от 17 дка. Снимки Община Варна

Спортният комплекс ще бъде разположен върху площ от 17 дка. Снимки Община Варна

Символична първа копка на нов спортен комплекс на улица "Студентска" бе направена днес в присъствието на кмета на Варна Иван Портних, Христо Иванов – зам.-кмет и Петя Проданова – кмет на район "Приморски". "Тук някога е имало стадион, който обаче е неподдържан и занемарен от десетилетия. Поехме ангажимент към хората от района да облагородим това място и да го превърнем в спортен комплекс, какъвто изграждаме в район "Владислав Варненчик", а скоро ще започнем и във "Виница", заяви кметът.

Спортният комплекс ще бъде разположен върху площ от 17 дка. Проектът предвижда изграждането на нови открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тении на корт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, нова пътека за бягане и каране на ролери.  Проектирана е едноетажна сграда, в която са обособени съблекални, кабинети,  заведение за хранене с покривна терасата. Ще бъда изградена и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване, както и реконструкция на съществуващия паркинг, който ще бъде - с 46 паркоместа.

Кметът Иван Портних обяви още, че предстои изграждането и на спортни игрища в 18 училища, като продължение на пилотния проект, по който бяха обновени спортните базите в 10 училища.

Галерия