На Централния плаж наемът на чадър е 4 лева. Снимка Лина Главинова

На Централния плаж наемът на чадър е 4 лева. Снимка Лина Главинова

Най-евтината сянка е на бургаския плаж, установи проверка на "Черноморие". Жителите и гостите на града, които събират тен на плаж "Бургас - север" плащат едва 1,20 лева, за да ползват чадър. Такава е и цената на шезлонга. Това е най-ниската цена за ползване на плажни аксесоари, дадена от стопанин на ивица по родното Черноморие. Веднага след Северния плаж в Бургас по достъпна цена се нарежда плаж "Кабакум - север", където цената за наем на чадър и шезлонг е по 2.00 лева. На плаж "Кабакум - централен" цената е 4 лева за всеки от аксесоарите, а на централния плаж във Варна - 5 лева за чадър и 5 лева за шезлонг.

На другия плаж в Бургас - Централния плажуващите плащат по 4 лева за чадър и по 4 лева за шезлонг. Цената е с 3 лева по-ниска от тази, която предложиха в офертата си от "Булгариен директ райзън" ЕООД при участието си в конкурса за концесионер, който Министерството на туризма обяви миналата година. В нея бе упоменато, че в зоната за платени плажни принадлежности цената за 1 брой чадър и за 1 брой шезлонг ще бъде по 7 лева. От фирмата концесионер обаче намалиха сумата, която е вписана в консеционния договор на 4 лева.

С ниска цена за наем на чадър и шезлонг привличат туристи и на "Обзор - юг", тя е 3 лева за всеки един от аксесоарите. Достъпна е и цената на плаж "Черноморец - централен" - 6 лева за чадър и 6 лева за шезлонг.