letishtevarna1

letishtevarna1

Най-много руснаци и германци кацат на "Летище Варна"

Ръст има още по направленията Полша, Унгария, Израел.

Трите най-предпочитани дестинации през първото шестмесечие на годината са столиците на България (София), Русия (Москва) и Австрия (Виена).

За 24 часа най-много пътници към момента са обслужени през първия ден на месец юли – 15 000 (колкото са жителите на един малък град). Най-много багаж, близо 200 тона, са обработени седмица по-късно на 8 юли.

Традиционно най-натоварените летни месеци са юли и август.

"Летище Варна" и тази година добави нови съоръжения и техника, осигуряващи по-доброто обслужване на пътниците през летния сезон.

Новите багажни ленти в залата за "Пристигащи пътници" осигуриха повече пространство в салона и по-бързо обслужване на багажа.

Ново помещение за майки с деца и санитарно помещение за пътници с двигателни увреждания бяха изградени в зоната за "Заминаващи пътници".

Доставената нова техника от началото на годината до момента е на стойност над 1 милион лева. Това са нов амбулифт за обслужване на пътници с ограничена мобилност, автомобил за почистване на санитарните помещения на въздухоплавателни средства (ВС), електро генератор за захранване на ВС, металдетекторни рамки за проверка на пътници и служители, ел. системи за зареждане на електрокари, колички за транспортиране на контейнери и др.