Хранителната помощ ще бъде раздавана еднократно. Снимката е илюстративна

Хранителната помощ ще бъде раздавана еднократно. Снимката е илюстративна

Най-нуждаещите се бургазлии ще получат еднократна помощ от хранителни продукти в рамките на извънредното пложение, което е в сила от 13-ти март във връзка с разпространението на корона вируса. Общата стойност на помощта е 300 000 лева и тя бе гласувана на сесия на Общинския съвет в Бургас миналата седмица. "Пакетите ще бъдат на стойност 60, 100 и 130 лева взависимост от нуждите", каза председателят на ОбС Севдалина Турманова.

Критериите са кандидатстване за помощта са определени от съветниците, които са членове на Постоянната комисия по социални дейности в местния парламент. А те са следните - лицата да са безработни да са регистрирани в Бюрото по труда без право на финансова помощ, дохоът на член от семейството да е 150 лева на месец, лицата да са самоосигуряващи се в невъзможност да управляват бизнеса си.

Заявлението ще се приемат по електронната поща на Община Бургас или в писмен вид на адреса на Общината - Бургас, улица "Александровска" №26.

Социалната комисия в ОбС ще се събира всяка седмица и ще разглежда заявленията Пакетите с храни ще бъдат с балансирани продукти - въглехидрати, протеини и малко мазнини.