Недялко Йорданов бе един от близките приятели на Христо Фотев

Недялко Йорданов бе един от близките приятели на Христо Фотев

"Христо Фотев е навсякъде.Христо е на пристанището, на мостика, по бургаските улици. Как няма да се сещат за него", сподели за сайт "Черноморие" поетът, драматург, режисьор, сценарист Недялко Йорданов. Думите на другия именит бургазлия, живият класик на българската литерадура и драма, по повод 20 години от кончината на автора на неповторимото лирично любовно стихотворение "Колко си хубава!".

Днес 27-ми юли преди две десетилетия угасна сърцето на поетаФотев, далеч от морския Бургас, в София. "Едва ли бургазлии помнят датата на неговата кончина. Бях на гроба на баща ми, когато ми се обади Виолета (третата съпруга на Фотев б.а.).Тя ми сподели: "Христо си отиде. Лежеше на леглото и ми каза: "Довиждане", връща лентата аавторът на "Не остарявай любов" - Недялко Йорданов. Той довери, че скоро не е ходил на гроба на своя брат Фотев в софийските грообища. Никога не е крил, че с Христо са били много близки, дори повече от приятели, като братя.

"Винаги, когато напишеше ново стихотворение първо на мен го четеше. Последно време, преди да си отиде, рядко пишеше. Христо винаги е бил потаен, много рядко е казваал нещо на друг освен на мен. Съответно и аз му доверявах мои тайни", изповяда се пред екип на сайт "Черноморие" Недялко Йорданов.

20 години без Христо Фотев, Бургас си спомня за него