Футболният клуб ще празнува тази година своята 60-годишнина. Снимка Нефтохимик

Футболният клуб ще празнува тази година своята 60-годишнина. Снимка Нефтохимик

"Нефтохимик 1962" започва сезона в Б областна група. СНЦ "Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962", правоприемникът на автентичния "Нефтохимик" и притежател на марката, успя да сформира представителен отбор, който през новия сезон ще започне участие от най-ниското ниво на футбола в България. "По този начин ще спечелим време, в което да се извърши цялостна реорганизация, която да постави стабилни основи за бъдещите ни успехи. Паралелно с това стартира нов състезателен сезон и за школата на клуба, като младите футболисти на Нефтохимик вече се подготвят за участие в турнирите на БФС", заявиха от Управителния съвет на клуба. В него влизат - Пламен Николов - председател на УС, Михаил Атанасов - заместник-председател на УС и членове - Станислав Желязков, Христо Милчев, Стамен Деликостов, Росен Василев и Живко Бъклев.

"Обръщаме се към Вас с уверението, че нашата единствена цел е "Нефтохимик" да възвърне социалното си, обединяващо значение за жителите на град Бургас, да играе вълнуващ футбол, да радва хората. Задачата пред спортно-техническия щаб е чрез резултатите на терена отборът максимално бързо да заслужи класиране в по-горните дивизии. Постигането на това е възможно само с Вашата подкрепа. Един клуб е толкова голям, колкото силни и сплотени са неговите поддръжници. Основните принципи, които ще залегнат в нашата работа са:

Правене на футбол заради самия футбол и хората, които го обичат. Клубната политика в "Нефтохимик" ще бъде мотивирана преди всичко от желанието да се прави по-качествен футбол на всяко едно ниво и това да обединява и радва хората.

Дългосрочно планиране, устойчиво развитие и създаване на собствена база. Основна задача ще бъде да се положат здрави основи за развитието на клуба. Дългите периоди в търсене на краткосрочни решения са донесли немалко вреди.

Контролиран от своите привърженици клуб. Основата на всеки клуб са неговите членове. След дълги години на смяна на различни собственици, включително и собственост на Община Бургас, сега Нефтохимик е на своите привърженици. Всяко ръководство ще трябва да се отчита пред тях, включително всяко ръководство може да бъде сменено, ако членовете на клуба решат така", пише в писмо на УС изпратено до медиите.

Желанието на УС е, в "Нефтохимик" да се работи професионално и модерно. Някои от новите въведения в клуба, които вече функционират, са:

- система за подготовка и визуализация на тренировки, която ще помогне на треньорите в клуба да се подготвят по-добре за тренировъчните сесии;

- електронна база данни на футболистите в клуба, която да улесни работата на треньорите, да проследява прогреса, както на мъжкия отбор, така и на младите футболисти от ДЮШ, като също така дава възможност на родителите да се информират.

Тази година "Нефтохимик" - Бургас празнува своята 60-годишнина на 10-ти септември от 17:00 ч. в Спортен център "Изгрев".