Шейховете излязоха за първата си тренировка навръх Богоявление. Снимка ПФК Нефтохимик

Шейховете излязоха за първата си тренировка навръх Богоявление. Снимка ПФК Нефтохимик

Отборът на ПФК "Нефтохимик Бургас 1962" започна подготовката си за пролетния дял на първенството. Навръх богоявление старши-треньорът на тима Диян Петков изведе своите възпитаници за първа тренировка през новата година. По негово решение занятието се проведе на помощния терен на "Efbet арена". Преди това той и спортният директор Недялко Москов поздравиха футболистите и им пожелаха здраве и успешен завършек на сезона.

В занятието се включиха всички налични футболисти, включително и новото попълнение в отбора – халфът Емануил Манев. В тренировката взе участие и централният защитник Тодор Петков, който е на проби с тима. Роденият през 2001 г. юноша на Нефтохимик прекара няколко години в школата на "Ботев" - Пловдив, а през последния полусезон бе в отбора на "Поморие".

Договорите на двама футболисти бяха разтрогнати по взаимно съгласие – Михаил Георгиев и Боримир Карамфилов, а юношата на клуба Йолиян Милков взе решение да прекрати футболната си кариера.

"Бях неприятно изненадан, че Йоли Милков е решил да прекрати кариерата си. Опитах да го разубедя, но без резултат. Пожелавам и на тримата футболисти, с които се разделяме, успехи занапред", сподели наставникът на "шейховете" Диян Петков.

"Чакаме още един нов футболист, който мисля, че до няколко дни ще подпише договор с нас. Емануил Манев ще вдигне нивото на отбора и ще внесе повече интелект в играта. През пролетта трябва да сме по-добър отбор, по сработен. Момчетата вече се познават и като колектив, и като футболни качества, така че мисля, че ще има подобрение в играта през пролетта", каза пред медиите спортният директор Недялко Москов.

В следващите дни отборът ще премине медицински прегледи, а подготовката на всички етапи ще протича в Бургас. Първата контролна среща ще е на 18-ти януари срещу тима на "Черноморец" - Балчик. Останалите шест проверки са на 22ри януари срещу ОФК "Созопол", на 25-ти януари срещу "Ботев" - Гълъбово, на 29-ти януари срещу "Царско село" - София, на 1-ви февруари срещу "Добруджа" - Добрич, на 5-ти февруари срещу "Берое" - Стара Загора и на 8-ми февруари срещу "Несебър".