От коалиция Ние, Гражданите ще обжалват решенията на ЦИК. Снимки Лина Главинова

От коалиция Ние, Гражданите ще обжалват решенията на ЦИК. Снимки Лина Главинова

Местна коалиция "Ние, Гражданите" жалят решенията на Централната избирателна комисия с номера 142 и 143 касаещи техния кандидат за кмет и кандидат за общински съветник в листата им. С тези свои решения от ЦИК заличават от регистрите Теодор Шейков - кандидат за кмет на коалицията и част от листата за съветници. Според ЦИК, е нарушено изискването да има до 6 месеца уседналост на кандидата в населеното място, където ще участва в изборите.

"Ние стоим зад нашия кандидат и ще подадем чрез Общинската избирателна комисия до ЦИК жалба. Имаме документи от Община Бургас, от които е видно, че постоянния и настоящ адрес на Теодор Шейков са в Бургас, комплекс "Лазур" блок 79 и той не е променял адреса си от 2011 година", каза вторият в листата на "Ние, Гражданите" Ангел Божидаров.

"Случаят е неприятен, но от друга страна така ще ни познават повече граждани. Затова ще покажем добри резултати на 27-ми октомври", каза водачът на листата на "Ние, Гражданите" Бенчо Бенчев.

"Поводът не е приятен. Разочаровани сме от тази ситуация. Аз съм заличен и това означава, че всеки несистемен политик се притеснява от същото. Ще обжалваме решението и ще използваме всички законови средства за това", допълни Теодор Шейков. По думите му през 2013 година е извършена, без негово знание, служебна промяна на регистрцията му, въпреки че той вече се е прибрал да живее в Бургас. Шейков е учил и пребивавал в продължение на няколко години във Франция.

От ОИК - Бургас са подали заявление до ЦИК да не печатат бюлетините за общината, докато не излезе решение по казуса.

Галерия