DSC_6341

DSC_6341

Николай Димитров се кандидатира като независим кмет в Несебър

от срещата, която се проведе в Министерски съвет по повод желанието на местните Старият Несебър да се отдели като самостоятелна административна единица.

Според кметът на общината да се раздели старата и новата част на града е все едно да се раздели Венеция на две. Така той коментира информацията за евентуалното трансформиране на Стария Несебър в квартал. Според него тази тенденция се налага от сдружение "Старинен Несебър", което цели да скара общината с държавата. От сдружението е изпратено писмо до ЮНЕСКО, в което се посочва, какво точно става в града. "Целта на тези действия е да се рефлектира върху местната власт. Това писмо не помага на никого", смята кметът Николай Димитров. "Не се сърдя, пред избори сме и всеки действа според морала си. Но кой сега ще измие името на Несебър?", пита Николай Димитров.DSC_6384

Писмото-доклад е изпратено от Георги Карачев - член на УС на сдружението (на снимката долу). По думите му той дава точна характеристика, какво се случва в града под егидата на ЮНЕСКО и как нищо не се правело в Несебър. "В действията ми няма политически амбиции. Не искам да става съветник. Според мен има негативно отношение на държавата и институциите към града, затова написах доклада", смята Карачев. Според него обособяването на Стария Несебър като квартал му дава право да има свой представител и активно да участва в управлението на общината.