Димитър Людиев (на преден план) си направи отвод и няма да бъде кандидат за съветник на ГЕРБ. Снимка Архив Черноморие-бг

Димитър Людиев (на преден план) си направи отвод и няма да бъде кандидат за съветник на ГЕРБ. Снимка Архив Черноморие-бг

27 от настоящите общински съветници на ГЕРБ в местния парламент на Бургас са номинирани отново за листата на партията за предстоящите местни избори. Двама от 29-те съветници - Панайот Жечков и Петя Гънева, са отказали да участват в предизборната кампания и те не са сред номинираните. Водачът на групата Димитър Людиев си е направил отвод и няма да участва в местните избори.

Общо 100 души са номинирани за листата на партията на провелата се общинска конференция. Имената на всички са гласувани анблок. Местният парламент на Бургас се състои от 51 съветници. Кои от издигнатите ще влязат в листата ще стане ясно в края на лятотото. Решението за подредбата на листата и кой ще бъде водачът ще бъде взето от Изпълниителната комисия на ГЕРБ. Сред новите лица, които са издигнати са зам.-областния управител на област Бургас Севдалина Турманова, Тодор Йосифов - лидер на сдружение "Младежки глас", Тина Писарова - директор на общинско предприятие "Общински имоти", Радовеста Стюард и други.

Освен номинациите за съветници, на конференцията е номиниран и кандидата за кмет на ГЕРБ - настоящия градоначалник Димитър Николов.

Местните избори ще се проведат на 27-ми октомври. Тогава ще се избира състав на Общинския съвет, кмет на община и кметове на населени места.