Илиян Иванов прелетя хиляди километри, за да участва в концерта на своята гимназия. Снимки Черноморие-бг

Илиян Иванов прелетя хиляди километри, за да участва в концерта на своята гимназия. Снимки Черноморие-бг

Илиян Иванов - номинираният заедно със съпругата си Дана Проданова като продуценти на късометражния филм "Дълбоко усещане" за "Оскар", прелетя със самолет разстоянието от САЩ до родния Бургас специално за юбилея на Профилираната гимназия по английски език "Гео Милев". Тази година гимназията отбелязва своя 50-ти рожден ден, а проф. Илиян Иванов е един от стотиците завършили това учебно заведение.

Над два часа продължи концертът, който беше кулминацията на тържествата по случай юбилея на Английската. Той събра бивши и настоящи ученици, преподаватели, гости в Летния театър. На първите редове в залата бяха Севдалина Турманова - председател на ОбС - Бургас, Йорданка Ананиева - зам.-кмет по образование в Община Бургас, възпитинаците на гимназията - Ивелина Василева - бивш министър на околната среда и водите, Зорница Русинова - бивш министър на труда и социалната политика, Антони Георгиев - журналист, Руска Бояджиева - бивш зам.-кмет по екология и европейски политики в Община Бургас и много други.

Сред възпитаниците на гимназията са учени, лекари, актьори, сред тях са и Христина Арсенова - директор на Кукления театър, д-р Антонио Душепеев - началник на Родилно отделение в УМБАЛ и общински съветник, журналистът Наташа Тодинова и други.

На сцената на Летния театър прозвуча и новия химн написан от двама възпитаници на гимназията от "Випуск'1986" - музукантът Георги Мархолев и Дарина Джеферсън по баща Хаджистоянова. Мархолев изпълни химна на живо, а Дарина Джеферсън отправи видео поздрав от Великобритания, където живее.

За първи път от 40 години на сцената на Летния театър се събраха и членовете на Вокално инструменталната група на английската - проф. Илиян Иванов, актьорът Емил Марков, Росен Шаламанов и Илиян Шаматанов. Четиримата са от "Випуск'1982" година и изсвириха две парчета.

Галерия