DSC_8067-1

DSC_8067-1

Норбеков: 99% от болестите са причинени от емоциите Европа, Северна Америка, Израел, а през тренинговите курсове са преминали около 2 500 000 човека.

Неговият син Шохрур Норбеков води в Бургас оздравителен семинар.
- Защо избрахте Бургас за провеждането на този семинар?
- Официално нашата система съществува от 12 години в България, в това число и в Бургас. Имаме над 100 филиала в много страни по света. За трети път съм във вашата страна. Тук съм, защото ми харесва и малко, или много смятам да живея в България. Ако трябва честно да отговоря, имам имот в Слънчев бряг.
- Завършил сте системата на вашия баща. Това ваш личен избор ли беше или закономерна стъпка, която следвахте?
- Преди всичко това е път и след това е обучение в школата на моя баща. Следвам пътя на един велик психолог, който казва: "Никога не следвай пътя, който ти преподават по психология в университета". Този път за толкова години много ми помага.
- По време на обучението Ви как се отнасяше Вашият баща към Вас - като към ученик или като към син?
- В къщи, като към син, а на улицата - там не съществува понятието син и баща. Особено, когато е в процеса на работа.
- Кои уроци на Норбеков за Вас са изключително важни?
- Той ми преподаде най-важното не с думи, а с поведение. Това е отношението към родителите, служенето на родителите, да ги уважаваш и почиташ. Всичко, което съм постигнал през годините е благодарение на моите родителите, служейки им. Това е най-важното, което съм получил.
- Провеждате семинар за оздравително ниво на човека. Какво представлява този курс?
- Той не е само за оздравяване, той е и курс към управление на емоциите, на интуициите. Той е насочен към това, каква е причината за влошаване на здравето, за появата на захарния диабет, на гастрит, на язва и т.н. и каква е причината е най-важното за нас. Защото може до края на живота си човек да се бори, но да не достига до причините, а когато отстраним причината, то последствията сами изчезват.
- До каква степен любовта, гнева, емоциите влияят на появата на болестите?
- Ако се погледне в дълбочина, то е почти 100%. Защото нашето тяло 100% е под влиянието на емоциите. Накъдето тръгне емоцията, натам се движи и нашето тяло. Човек управлява емоцията и така управлява своето тяло. Знаете ли, с какво са свързани в днешно време женските болести? Заболяванията, свързани с женските органи в повечето случаи са причинени от мъжете. Да, има и изключение. Ако става въпрос за онкология, то почти 100% причината са мъжете. Не е обезателно да е мъж - съпруг, може да е бащата, брат, родственик мъж.
- По какъв начин влияят те?
- От обидата.
Тялото притежава функцията за самовъзстановяване. Искаме или не, то се възстановява. Защо по време на сън или почивка организмът се възстановява по-бързо? Чисто и просто организмът спира да губи енергия за обработване на информация. Ако започнете да слушате всичко, което се говори около вас, ако започнат да ви крещят, да ви казват, че започва Трета световна война, то това ви се отразява. Как вие преживявате дребните емоционални кавги със своите приятели? Това също се отразява. По време на сън тази енергия се насочва към възстановяване на тялото.
Защо в седмицата има само един ден за почивка и това е съботата? Съгласни ли сте, че неделята също е ден за почивка? А всъщност това не се счита за почивен ден. Защо тогава, ако неделята е ден за почивка, то ние се събуждаме трудно в понеделник сутрин. Защо например в събота вместо да спим по-дълго и да си почиваме, ние се събуждаме рано? Защото ние спираме да мислим за работа в неделя вечерта. И спира да губи енергия за това. И организмът се отпуска. А кога в неделя започваме да мислим за работа? Още в неделя по обяд започваме да мислим за понеделник. В тялото вече има напрежение и ние започваме да работим. Именно затова ние много трудно се събуждаме в понеделник сутрин. Затова организмът, когато си почива той спира да губи енергия за възстановяване. Затова на 100% нашият живот зависи от емоциите ни. 
- Коя е най-често срещаната болест, провокирана от човешката емоция?
- Практически всички. Има и изключения. Така конкретно не може да се каже, защото ако се върнем 25 години назад, не можем да кажем, кога точно започва остеохондрозата - минимум на 35 години, а сега се среща и при тригодишни деца (остеохондрозата е разпространено заболяване на гръбначния стълб, характерно с поражение на междупрешленните дискове с последващо поражение на междупрешленните стави и свързващия апарат на гръбнака). При нас идват четири-петгодишни деца с тази диагноза. Затова е трудно да се каже кои болести са породени от емоциите. Но официалното признание на лекарите е, че 99% от болестите са причинени от емоциите. Емоциите не водят до заболяването. Те просто поставят бариера на нашата имунна система. След това нашата имунна система трябва да се бори с всичко. В тялото няма информация за минало и бъдеще. За него има само понятие - настояще. Когато казваме: Аз искам да съм здрав. Тялото това не го възприема. Когато казваме: Аз се подготвям да бъда здрав. И това тялото не го разбира.
Защо на жените им е трудно да свалят килограми? Най-голямата бариера е недоволството от себе си. Представете си жена пред кантара. Какви мисли започват да се появяват в главата й: Колко съм пълна? Дори да става въпрос за 500 грама. Качвайки се на кантара се появява утвърждаването: Да, аз съм пълна. А след това започва да мечтае за това, което тялото й не го разбира. А, защо при мъжете се получава с лекота да свалят тегло? Когато мъжът е пълен, той не мисли, това въобще не му пречи....
Очаквайте втората част на интервюто