Новият парк вече е завършен и на него са радват вече жителите на града. Снимки Община Бургас

Новият парк вече е завършен и на него са радват вече жителите на града. Снимки Община Бургас

Нов парк "изникна" на мястото на бившия Кожен диспансер в Бургас. Той е изграден изцяло от естествени материали, за да пресъздава в максимална степен природната среда. За обновяването на междублоковото пространство са използвани изцяло рециклируеми материали, без пластмаса и бетон. Настилката е изработена от гранитни павета. Детската площадка е оборудвана с интересни съоръжения от масивно дърво, а озеленяването включва дървета, подходящи за градска среда и две зелени стени.

Новите зеленина и перголи играят съществена роля в подобряването на атмосферата и качеството на въздуха през горещите летни дни. Инсталирани са нови енергоспестяващи осветителни тела, предоставящи необходимия комфорт през нощта.

Паркът е снабден с фотоволтаична система, която захранва две зарядни станции за електромобили с чиста енергия. В обновената зона са обособени осем паркоместа за автомобили, от които пет са предназначени за лица с увреждания, а останалите три за електромобили.

В обновеното пространство гражданите и гостите на Бургас ще се радват на приятни места за отмора и осъществяване на социални контакти. Пейките разполагат с възможност за зареждане на мобилни телефони и устройства. Осигурен е безплатен Wi Fi.

Атрактивен фонтан също допринася за приятната обстановка. Той ще служи за охлаждане на околната среда и насърчаване на биоразнообразието.

Галерия