Двете благотворителни събития са тази събота

Двете благотворителни събития са тази събота

Нова благотворителна инициатива провокира бургазлии. Коледният концерт и базар ще се проведат на 24-ти ноември, събота, в Държавна опера - Бургас. Той се организира от "Жени ГЕРБ" и "Майки ГЕРБ".

Благотворителният базар ще бъде отворен за посетители в 16.00 часа. Щандовете ще бъдат разположени във фоайето на втория етаж в Операта. На тях ще се продават кулинарни изкушения, ръчно изработени сувенири, коледни картички и други изненади. Вълнението ще е най-голямо за родителите и техните малчугани, защото Дядо Коледа и Снежанка ще ги очакват заедно с фотографа Живко Стоев и много подаръци. В специално декорирано коледно студио Александра Диканска също ще запамети най-веселите усмивки и емоции.

Част от благотворителния базар ще бъде и Кътът на поетите, където ще можете да се срещнете с известни бургаски творци, които лично да ви дадат автограф. Талантливите  ученици с педагог Румяна Драголова от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров“ Милана Кан, Костадин Кошничаров, Мартин Стоянов, Даниал Хайдер и Таисия Трендафилова ще потопят всички бургазлии в магията на музикалното изкуство.

Каузата, зад която тази година застава структурата на ГЕРБ, е закупуване на апарат за УВЧ терапия за ДНСГД "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас. Всички средства от билети и от базара ще бъдат дарени на социалния център. В Дома за медико-социални грижи рехабилитация лечение провеждат деца от цялата Бургаска област и техниката е необходима за тяхното възстановяване. Патрон на събитието е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Певицата Тони Димитрова е една от звездите, която ще излезе на сцената на Държавна опера - Бургас. Концертът започва точно в 18.00 часа, като в него участие ще вземат Фортисимо, Преслава Минасян, Дует Бургас, фолклорни  и танцови състави.