Всички контактни на заразените са поставени под карантина, каза д-р Паздеров (вляво). Снимка Архив Черноморие-бг

Всички контактни на заразените са поставени под карантина, каза д-р Паздеров (вляво). Снимка Архив Черноморие-бг

Новите четирима заразени с COVID - 19 сами си направили PCR тестове, които дали положителен резултат. Състоянието им е стабилно, уточни пред "Черноморие" д-р Георги Паздеров - шеф на Регионалната здравна инспекция. Останалите четирима установени с корона вирусна инфекция за последното денонощие са от Руен, Поморие, Карнобат и Сунгурларе. "Заразеният от Сунгурларе е контактен на прешините установени в града", уточни д-р Паздеров.

Под карантина се поставят всички контактни на установените с болестта пациенти в петте общини. Общият брой на карантираните към днешна дата в областта е 1 047 души.

От Единния информационен портал подадоха тази сутрин информация, че в Бургас са регистрирани 9 случая за последните 24 часа. Оказа се, че единият от установените е с адресна регистрация тук, но живее на друго място, където е под лекарско лечение.

Случаите в системата се водят по адресна регистрация на всеки пациент и по област, в която се намира неговото населено място. Изключение прави София, където заразените са разделени на София - град и София област, поради големия брой жители в региона.

9 нови случая на COVID - 19 в Бургас, 12 във Варна